June 1, 2010  
 

Seiling og dykking rundt Kefalonia, Hellas 2010


 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

For noen få år siden var dykking i Hellas nesten utenkelig - bare med unntak av noen få steder med strenge restriksjoner og båbudt guide. Slik er det ikke nå, og en er fri til å dykke hvor som helst med unntak av "røde områder". Disse er det ikke lett å få informasjon om, så sjansen for å tilfeldig treffe et rødt område er tilstede. Dette er områder med markerte funn - gjerne fra handel og skipsfart - fra tiden 500 f.kr.f. til 1.000 e.kr.f. De røde områdene gjemmer spennende saker - vi dykket blant annet på et romersk anker som er tidfestet til å være 2.500 år gammelt. Vi dykket også på "vrak" av romerske galeier. Der fant vi digre kjeramikkamforer.

Det ligger også en ubåt mellom sørenden av Kefalonia og Zakynthos. Den ligger på 40 meter, og er et rødt område - altså bare tillatt med registrert guide/dykkeleder.

Hva seriøsitet og utstyr angår, samt humor og underholdning, var funnet av Aquatic Scuba Diving Club helt "konge".

Det beste dykket flere av oss gjorde, som vi rangerer til ett av de 5 beste noen sinne, var ikke i saltvann! Makis (hans om driver Aquatic) har en helt spesiell tillatelse til å dykke i Mellisani Caves. Dette er ferskvannsgrotter under jordoverflaten, med tilgang til havet og med noen dagbrudd der sollyset strømmer ned. Her er sikten 100%. Vanvittig bra. En kommer ikke dit annet enn gjennom arrangert tur med Makis, og han arrangerer bare turer med erfarne dykkere.


Mellisani Caves

Krystallklart vann på en vegg på Itaca.