July 17, 2010  
 

Det Ioniske havet (1)


 
 

Det Ioniske hav strekker seg fra Corfu til Zakynthos. Deler av Corfu ligger parallelt med Albanias kyst. Området er regnet som ett av de roligste seilområdene i Hellas. Øyene er frodige og arkitektur og annen infrastruktur er sterkt preget av Venetsiansk stil. Hvite kapell med bå tak finnes nesten ikke!

Parga ligger 25 n.m. fra Preveza - en perfekt dagsetappe med 10-15 knops vind. Vinden blåser fra Nord-vest, og nesten helt regulært 5 til 6 timer på ettermiddagen. Parga er en turistperle, men her er det selvsagt kort mellom bordene hvor du hører skandinavisk. Og dessverre - noen innpiskere snakker til deg på svensk! Det er to steder å legge båten på svai. Den ene, der det er god plass, ligger rett nord for Parga by. Der er det stor strand med masse vannaktiviteter. Den andre ankringsplassen ligger midt i Parga by. Der er det bare 3-4 meter på det dypeste, og bare plass til 2-3 båter. Får du plass her er du heldig, for da er det bare noen åretak, så er du i byen. Parga er en stille turistby, som sovner før midnatt.Her er den lille bukta midt i Parga by. Motorisert jollekjøring er ikke tillatt fordi folk svømmer over alt inne i den lille bokta.Muortos var neste havn - dette også en havneby på fastlandet. Byen er bitteliten, og omkranset med grønne øyer og turkis vann. Sikten i vannet er opp til 40 meter!

Noen få timers seiling sørvestover fører oss til øya Paxi. Øya er liten, men antall besøkende med båt er enormt. Hovedbyen på Paxi heter Gaios, og ligger på innsiden av en liten øy som danner en unik kanal, og som skjermer Gaios fullstendig fra enhver vind. Italienske turister er typisk i Gaios. Skandinaver er som blåst bort. Her er ingen "Apollo", "Ving" eller "StarTour".

Rett sør for Paxi ligger Antipaxi. Øyene ligger så tett at du nesten kan svømme over. Antipaxi byr på "paradisstrendene". I særdeleshet gjelder dette bukta på nordøstsiden av øya. Den heter Ormos Agrapidhia, og er en grunn bukt med et ekstremt spill i hvit sand og lysturkis vann. Dette er PARADIS. Vannet er så klart at du knapt ser at det er der. Oppe i fjellskrenten ligger en helt ok taverna, og en kvelds-Mythos der gjør godt. Det er også en dagåpen taverna nede på stranden, og det kommer godt med, for det Agrapidhia er tungt besøkt av alt fra robåter til 100 meters motoryachter.

Trappene opp til tavernaen i Ormos Agrapidia