August 3, 2010  
  Vassiliki til Nidri på Lefkas
 
 

Du skal ha godt anker for å ligge i Vassiliki. For brett- og jolleseiliere er dette et perfekt sted, og årsaken ligger i ettermiddagsbrisen som sjelden blåser mindre enn 20-24 knop. Dette representerer en utfordring for større båter som ligger for anker, og hvis du skulle ønske å gå til kai, så tvinges du til å legge anker på tvers av denne vinden. Brygga i Vassiliki er plassert slik.

 

Men om morgenen er det ikke en krusning ... Blikk stille på krystallklart vann med bare noen cm. under kjølen. Det er svært langgrunt i Vassiliki, så det er umulig å komme nærmere land enn rundt 100 meter.

Dykking er også en aktivitet det er lagt godt til rette for i Vassiliki. Bare noen minutters kjøring med RIB fra stranden, som de for øvrig må legge ut fra henger hver gang de kjører tur, ligger det kjempebra naturdykk. Sikten er som regel upåklagelig, og dykkestedene passer for alle ferdigheter. Ulempen med dykking i Vassiliki er at det ikke er noen å kontakte på forhånd for avtale. Du må bare møte opp på stranden. Men det er del av det tilbakelente livet på Vassiliki Beach.

Bare noen timers seiling fra Vassiliki kommer vi til Nidri - også på Lefkas. Nidri ligger midt på østsiden av Lefkas, og ekstremt skjermet. Her er det ikke mye frisk seiling, selv om ettermiddagsbrisen også i Nidri kan gi utfordringer med sidevind under oppankring.

Nidri er pakketurismens sted. Her finner en alt, og de fleste restauranter har en anbefaling fra ett eller annet "korrupt" reiseselskap. Men i Nidri får du gjort alt med båten. Det er massevis av gode makanikere her, og de fikser hva det skulle være - til en absolutt fair pris. Det "prøver" seg ikke!