August 15, 2010  
  Lefkas, Paxi, Perveza
 
 

Med litt god vind seiler en lett fra Lefkas til Paxi på en litt lang dag. Den stødige vinden fra nordvest gir ofte en skarp, men god kryss nordover.

På Paxis nordende ligger en av de flotteste ankringsplasser vi noen gang har vært ved. Bukta med byen Lakka innerst er et unikt sted. Det har mange oppdaget, og båtene ligger tett. Det er ikke plass til mer enn en håndfull båter ved brygga, men noe av det fine i Lakka er nettopp å ligge på svai ute i bukta.

Den stødige vinden i Lakka er som ellers fra nordvest. den kan bli nokså sterk, og etter som Lakka er et ekstremt populært sted holder ankeret dårlig. Gjør regning med å legge det 2-3 ganger + noen ekstra hvis du ligger i flere døgn. I ytterste halvdel av bukta slår dønningene godt inn og gjør det ukomfortabelt gjennom natten.

Rett sør for Lakka, på østkysten av Paxi, ligger Logos. Dette var en aktiv plass for noen generasjoner siden, med omfattende olivenproduksjon. Dette er for lengst lagt ned, og nå står bare den gamle olivenfabrikken igjen. Dette er et trivelig lite sted med gode ankringsforhold langs bredden vis a vis havnen.

Fasltandet sørover fra grensen til Albania er som et perlekjede. For hver tiende nautiske mil ligger det behagelige steder med gode ankringsforhold. De fleste av byene er nok feriesteder for grekere - kanskje bare med unntak av Parga. Ett av stedene er en stor, skjermet bukt med en by som heter Ammoudia. Byen er ikke stort å berømme, men en stor elv render ut her. Det gjør sikten inne i bukta litt dårlig, men en kjøretur med jolla oppover elven fører deg langt inn i landet. en artig avveksling.

Bare noen få nautiske mil sør for Ammoudia ligger en skikkelig perle. På engelskspråkling kalles denne bukta for "The Two Rock Bay". På gresk heter den Alonaki. Dette er et vanvittig flott sted - fullstendig skjermet for all slags vind, krystallklart vann og perfekt hold. Dette er en av de flotteste uthavned vi har besøkt, og dykkeforholdene er fantastiske.