8. september 2011  
  Malta, Sicilia, Sardinia
 
 

Distansen fra Hellas til Malta ble tilbakelegt på respektabel tid med 5,8 knop i gjennomsnitt. Litt diesel bruket vi , men for det meste hadde vi svært gunstig vind, som gjorde at vi sto hele veien med styrbord halser. Vi ankom Valetta på Malta etter mørkets frembrudd, og det er bestandig en utfordring med store byer - fyrene "drukner" i alt det andre lyset på land. Men vi kom trygt inn.

Vi hadde organisert et svært godt opplegg for dykking i tre dager hvor av én av dagene på Gozo. Vi ble hentet på marinaen hver morgen og bragt tilbake etter avsluttet dykking.

På Malta er det dykking på vrak og grotter som står i fokus, og dette har de plenty av. Øyene er som Jarlsbergost og de har lagt til rette for spennende dykking gjennom å kontrollert, senke båter for å skape kunstige rev og interessante opplevelser. Vi fikk med oss to flotte vrak.

Ambrejack - en pelagisk fisk i tunfiskfamilien. Den kommer til kysten for å jage stimer med småfisk. Den kan bli opptil 40 cm. lang og er svært rask. Etter som dykkingen foregår i reservatene, er mange av artene tilsynelatende fryktløse overfor dykkere.

 

Stor, treig grouper. Dette er svært stedsbundet fisk, og kommer du til å skremme den, vil den være tilbake på samme sted etter kort tid. Dette er en utmerket matfisk, men på Malta er de fleste dykkesteder fredet - ingen jakt!