8. oktober 2011  
  Barcelona er en meget stor by for en liten båt!
 
 

Det nærmer seg én uke ved plass E45 i Port Vell nå. Vi har da vært i store byer før, men aldri med båt. Å komme til byer langs kysten med båt stiller andre krav til infrastruktur enn hvis du kommer fra landveien. På mindre steder er dette normalt aldri noe problem, men Barcelona har gitt en komplett annerledes opplevelse. Det er ikke tvil om at alt - absolutt alt kan ordnes her. Men du må gå og gå og gå uendelige distanser for den minste skrue. Alternativet er å bruke telefon og bestille. Men da må du være utrolig presis, for deres engelsk er begrenset, og vår spansk likeså.

Til tross for store forhold og mye mosjon har det blitt gjort mye. Dieseltankene var fulle av "gjørme", og måtte renses. Dieselfiltre er skiftet, olje skiftet, løygangen er på plass og alt elektrisk forarbeid for installasjonene i Gibraltar er ferdig.

Vi har installert et smart dren i dieseltanken. Nå kan vi manuelt ta prøver av dieselen og sikre oss at det ALDRI blir liggende vann nederst i tanken. Mer kan vi ikke gjøre.

Løygangen har vært sliten lenge, og nå er den skiftet ut med kraftige saker fra Lewmar. La vinden komme!

Om et par år er det slutt for oss småbåter i Port Vell. Da bygges havnen om til å ta imot utelukkende super yachts. Havnen eies (leies) av Roman Abramovitsj, som trenger plass til de fem yachtene sine. Én av dem er verdens definitivt største private super yacht (se bildet til venstre). Det er kanskje noe av årsaken til at du kan få kjøpt 500 liter motorolje, men ikke 5 liter!