18. desember 2011  
  Nelson's Dockyard, English Harbour, Antigua
 
 

English Harbour ligger sørøst på Antigua - et perfekt sted for landfall når en kommer fra sør eller etter kryssing av Atlanterhavet.

Sent på 1600-tallet ble English Harbour senter for Britenes etablering av en marinebase i Antigua. Fra sin posisjon på sørsiden av øya kunne de overvåke den franske øya Guadeloupe. Havna er ekstremt velegnet for å beskytte skip og last fra orkaner.

I 1671 la det første registrerte skipet til i English Harbour. Det var en yacht, "Dover Castle", chartret til Kongen av en oberst Stroude for bruk av guvernøren i Leeward-øyene.

Nelson's Dockyard (http://nelsonsdockyardmarina.com/)

Byggingen av den moderne Naval Dockyard (Nelson's Dockyard) begynte i 1740-årene. Slavearbeidere fra sukkerplantasjer i nærheten ble sendt for å arbeide på Dockyarden.

En av attraksjonene i English Harbour en MÅ besøke er Sherley Hights. På søndager valfarter alle til grilling i den enkle restauranten på fjelltoppen bak English Harbour. Her er det steel pans orkester, grilling, rompunsj og ikke minst sterke "sundownere" som står på menyen. Det er noe magisk over Sherley Hights når solen går ned over naboøya Montserrat 20 nautiske mil unna.

http://www.shirleyheightslookout.com/

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player